Vrijwilligerswerk

Waarom zo belangrijk?

Net dat beetje meer bieden aan cliënten, dat doe je als vrijwilliger. Ook al wordt vrijwilligerswerk niet betaald, jouw inzet is zeer waardevol.  Jij kunt iets belangrijks betekenen in het leven van de cliënt door kennis over te dragen, samen ervaringen op te doen en mensen te leren kennen. Vergeet daarbij ook het plezier voor jezelf niet. Wij zijn onze vrijwilligers erg dankbaar dat ze zich willen inzetten voor onze cliënten.

Mogelijkheden

Bij Esdégé-Reigersdaal zijn er veel mogelijkheden voor vrijwilligerswerk. Je kunt vrijwilliger worden binnen het wonen of binnen de dagbesteding, of van een individuele cliënt of meerdere cliënten. Je kunt een paar keer per jaar afspreken of een paar uurtjes per week. Dit hangt af van de vraag van cliënten en je eigen mogelijkheden.

Wat kun je doen als je interesse hebt?

Je kunt reageren op één van de  vrijwilligersvacatures op deze website of op onze Facebookpagina . Zie je geen passende vacature? Laat ons weten dat je interesse hebt om vrijwilliger te worden via het interesseformulier.  De coördinator Vrijwilligerswerk neemt dan contact met je op om samen te kijken welke mogelijkheden er zijn.

Voordeelregelingen

Als vrijwilliger ben je uiteraard goed verzekerd en kun je net als onze medewerkers  gebruik maken van onze (voordeel)regelingen. Ook kun je lid worden van onze personeelsvereniging, heb je recht op reis- en onkostenvergoeding en kun je korting krijgen op verzekeringen.

Kennis maken

In een kennismakingsgesprek worden afspraken en verwachtingen uitgesproken. Deze worden vastgelegd in een vrijwilligersovereenkomst. Een voorwaarde die Esdégé-Reigersdaal stelt is dat je een VOG (Verklaring Omtrent het Gedrag) kunt overleggen.

Contact

Margriet de Lange en Hermien Witteveen, coördinatoren Vrijwilligerswerk
Denise Hille, secretarieel medewerker
Tel. 0226-332000

E-mail: vrijwilligerswerk@esdege-reigersdaal.nl

 

 

Facebook Twitter Linkedin